in

Cillessen: ”De club zal me niet voor een appel en een ei laten gaan”

Cillessen Copa del Rey

Na drie seizoenen lijkt er een einde te komen aan het huwelijk tussen Jasper Cillessen en FC Barcelona. De reservedoelman van de Catalaanse grootmacht liet er de afgelopen maanden geen gras over groeien en sprak zijn wens om te vertrekken meermaals uit. De vraagprijs die zijn huidige werkgever hanteert zou echter wel eens een groot struikelblok kunnen vormen voor geïnteresseerde clubs.

Cillessen werd in de zomer van 2016 als back-up van Marc-André Ter Stegen toegevoegd aan de selectie. In de seizoenen die daarop volgden is het de Nederlander dus niet gelukt om de concurrentiestrijd van de Duitser te winnen. Ter Stegen groeide de afgelopen seizoenen uit tot een van de beste doelmannen ter wereld, waardoor Cillessen het moest doen met optredens in de Copa del Rey en wedstrijden waarin weinig op het spel stond.

Als ‘bekerdoelman’ won Cillessen twee keer de Copa del Rey. Op bovenstaande foto viert hij samen met Ter Stegen de overwinning op Sevilla in de finale van 2018.

Cillessen is zijn reserverol zat en hoopt deze zomer een nieuwe club te vinden. Barcelona zal hem echter niet zomaar laten gaan. Sterker nog, de club vraagt de nodige miljoenen voor zijn reservedoelman: minimaal twintig miljoen euro. ”Dat maakt het inderdaad niet makkelijk”, stelt Cillessen in gesprek met Voetbal International. ”Wat ik weet is dat Barcelona me niet voor een appel en een ei zal laten gaan.” Toch hoopt de doelman op medewerking van de clubleiding. Dat verdient hij ook. De doelman van het Nederlands elftal heeft zich, ondanks zijn reserverol, altijd professioneel opgesteld. ”Bovendien zit de club niet te wachten op een chagrijnige keeper. De club weet ook dat ik daar niet het type voor ben”, aldus Cillessen.

Griezmann FC Barcelona

‘Directeur Atletico Madrid bevestigt transfer Griezmann naar Barcelona’

Takefusa Kubo-FC Barcelona

‘Management Kubo hervat onderhandelingen met Barcelona’