in

‘Cillessen in beeld bij Bayern na katachtige redding’

Jasper Cillessen Barcelona

Jasper Cillessen was deze week de grote man bij FC Barcelona. De Spaanse sportkranten waren lyrisch  over zijn katachtige redding tegen Valencia. Sport schreef een dag na de redding dat de fans van Barcelona zich geen zorgen hoeven te maken over een zomerse vertrek van de Nederlander, maar dat moet FC Barcelona uiteraard wel. Cillessen lijkt namelijk wel degelijk in beeld bij andere clubs.

Sport  beweerde dat Cillessen op zijn plek is in Barcelona en niet denkt aan een vertrek komende zomer.  De andere Catalaanse sportkrant, Mundo Deportivo, is ook van mening dat Cillessen zich bij Barcelona goed voelt in de rol die hij nu heeft, maar toch is de krant voorzichtig.

De sportkrant weet namelijk dat Hasan Salihamidži, de technisch directeur van Bayern München, Cillessen wel degelijk op het lijstje heeft staan. De Duitsers zijn voorzichtig met de blessure van doelman Manuel Neuer en zoeken naar een alternatief. Marc-André ter Stegen  was uiteraard de meest geschikte kandidaat voor Bayern, maar de doelman die Neuer komende zomer tijdens het WK in Rusland zal vervangen, heeft bij Barcelona een ontsnappingsclausule van maar liefst 170 miljoen euro. Bovendien is Ter Stegen erg tevreden over zijn leven in Barcelona.

Bayern München zag Jasper Cilllessen afgelopen week in de Copa del Rey schitteren voor FC Barcelona.  Eerder werden Gianluigi Donnarumma (Milan), Kepa Arrizabalaga (Athletic) en  Allisson Becker  van  AS Roma ook al bekeken door de Duitsers. Jasper Cillessen heeft echter twee grote voordelen. De Nederlander heeft een clausule van ‘slechts’ 60 miljoen euro. Bovendien is Cillessen een Nederlander en kan zich dus snel aanpassen bij de Duitse club.

Engelse interesse?

Maar Mundo Deportivo denkt niet dat Barcelona alleen voor Bayern op z’n hoede moet zijn. Ook vanuit Engeland zou er wel eens de nodige interesse kunnen zijn. Zo heeft Manchester City de 34-jarige Claudio Bravo als back-up.  Een veel jongere Cillessen als alternatief zou voor Pep Guardiola geen overbodige luxe zijn.

Maar Barcelona moet het meest waken voor Chelsea en Manchester United. Bij Chelsea staat de Belg Thibaut Courtois  onder de lat. Manchester United heeft David de Gea. Beide staan al enkele seizoenen in de belangstelling van Real Madrid. Mocht één van de twee komende zomer vertrekken, dan is Cillessen op meerdere vlakken een zeer interessante optie voor de Engelse topclubs.

Dan zijn er ook Arsenal en Liverpool nog. Beide clubs missen de nodige kwaliteit in het doel en zullen zich komende zomer op dat vlak willen versterken. Cillessen zou voor deze clubs een goede aanwinst zijn.

Barcelona B in eigen huis onderuit tegen AD Alcorcón

Barcelona ziet Atletico inlopen na gelijkspel tegen Getafe