in

Barcelona ziet Atletico inlopen na gelijkspel tegen Getafe

FC Barcelona zag zondagmiddag concurrent Atletico Madrid dichterbij komen in de strijd om de landstitel. De Catalanen moesten het in het eigen Camp Nou doen zonder Pique en Umtiti en dat kwam de ploeg duur te staan. Getafe gaf weinig ruimte weg en wist Barcelona verrassend op 0-0 te houden. 

Ernesto Valverde moest het zondagmiddag zonder de geschorste Samuel Umtiti en de niet fitte Pique doen. Daardoor kon Yerry Mina debuteren in de Liga. De Colombiaan was misschien wel de beste van het veld. Maar ook met Mina stelde FC Barcelona in het eigen Camp Nou erg teleur. De Catalanen kwamen slechts één keer voor het doel van Getafe. Dat werd direct een doelpunt, maar Luis Suarez zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Na de pauze bracht Valverde onder meer Dembélé en Andrés Iniesta in de ploeg. Daarmee kreeg het meer grip op de wedstrijd en werd Barcelona via schoten van Messi en een kopbal van Mina gevaarlijk. Toch wist de ploeg van Valverde niet te scoren en bleef Getafe vrij eenvoudig overeind. Het bleef in Camp Nou 0-0.

Door het gelijke spel komt Atletico Madrid op 7 punten achterstand en moet Barcelona in de komende weken alle zeilen bijzetten om de riante voorsprong te behouden.

Jasper Cillessen Barcelona

‘Cillessen in beeld bij Bayern na katachtige redding’

Iniesta blijft positief: ”Zo zijn de maanden januari en februari nou eenmaal”