in

AngryAngry

Camp Nou was doelwit van terroristische aanval

In het proces tegen de Ripoll jihadistische cel die de aanslagen op de Ramblas in Barcelona en Cambrils in augustus 2017 pleegde, bevestigde een getuige van de Mossos d’Esquadra dat het Camp Nou een doelwit was van de terroristen, die van plan waren een aanslag te plegen tijdens Barça-Betis.

Deze informatie, die al in 2018 tijdens het onderzoek bekend werd gemaakt, werd gisteren tijdens het proces bevestigd. De bedoeling van de jihadisten was om op 20 augustus 2017, drie dagen na de Rambla-aanslagen, met een auto vol bommen aan te vallen. Dit werd bevestigd door een van de terroristen in zijn verklaring nadat hij was gearresteerd en ondervraagd over de informatie die verscheen op de computers.

De Mosso d’Esquadra, die de onderzoeksprocedures heeft geïnstrueerd, heeft dit bevestigd in het proces dat deze week is begonnen. 56.000 toeschouwers woonden destijdens het duel tussen FC Barcelona en Real Betis bij.

Het proces tegen de jihadistische cel is dinsdag begonnen. Voor de eerste twee terroristen vraagt het Openbaar Ministerie respectievelijk 41 en 36 jaar gevangenisstraf voor de misdaden in een terroristische organisatie en samenzwering voor het misdrijf van terroristische aanslagen. Voor de derde terrorist eist het OM 8 jaar gevangenisstraf voor samenwerking met de cel.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

MIM Hotel Messi

Lionel Messi opent hotel in Andorra

Invaller Martens trefzeker bij zege Barcelona Femení op grote concurrent