in

Invaller Martens trefzeker bij zege Barcelona Femení op grote concurrent

FC Barcelona Femení heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Liga Iberdrola. De ploeg van trainer Lluis Cortés was in eigen huis met 3-0 te sterk voor concurrent Atletico Madrid. Lieke Martens viel in en gooide de wedstrijd in het slot.

Barcelona Femení begon echter niet goed aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut kreeg het een penalty tegen na hands van Marta Torrejon. Maar dat leidde niet tot de 0-1. Doelvrouw Catalina Coll keerde de inzet van voormalig Barcelona-spits Toni Duggan. De thuisploeg groeide daarna in de wedstrijd en na een half uur zorgde Patri Guijarro voor de openingstreffer: 1-0. Een paar minuten later lag de 2-0 er in via een strafschop. Jennifer Hermoso wist raak te schieten vanaf elf meter.

Lieke Martens mocht na een uur spelen het veld betreden. Het bleek een gouden wissel. De Nederlandse aanvalster was uiteindelijk degene die deze topwedstrijd wist te beslissen. Ze bleef heel kalm oog in oog met de keepster van Atletico Madrid. Met de 3-0 stond er na 90 minuten een prachtige eindstand op het scorebord.

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Camp Nou was doelwit van terroristische aanval

Tegenslag voor Koeman: Busquets mogelijk weken uitgeschakeld