in

BVB plukt opnieuw groot talent weg bij FC Barcelona

Borussia Dortmund heeft opnieuw een groot talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona weten te contracteren. Het grote talent Mateu Morey tekent een contract tot de zomer van 2024 bij de Duitse club. De talentvolle verdediger mocht transfervrij vertrekken bij Barcelona.

Borussia Dortmund is er opnieuw in geslaagd om een groot talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona weg te plukken. Afgelopen jaar maakte Sergio Gómez al de overstap naar de Duitse club, nu maakt ook de 19-jarige Morey transfervrij de overstap naar de Bundesliga.

“Mateu Morey is een geweldig defensief talent uit de jeugdopleiding van Barcelona. Wij zien deze transfer in perspectief en verheugen ons op de verdere ontwikkeling van Mateu”, zo laat sportief directeur Michael Zorc op de clubsite weten.

Morey won bij Barcelona onder meer de UEFA Youth League en wist met Spanje U17 het EK te winnen. Bij Barcelona was de concurrentie voor Morey dit seizoen moordend met de komst van Wague. Bovendien was de verdediger de afgelopen seizoenen meerdere keren zwaar geblesseerd.

Ezkieta

Eerder vandaag maakte Athletic Bilbao bekend dat zij doelman Ezkieta transfervrij overnemen van FC Barcelona. Ook hij mocht van de club vertrekken. De 23-jarige doelman heeft tot de zomer van 2023 getekend bij de Basken.

Barcelona B laat vier talenten transfervrij vertrekken

De Jong en Bartomeu

Barcelona presenteert Frenkie de Jong vrijdagavond