in

Barcelona B laat vier talenten transfervrij vertrekken

FC Barcelona B wist zich afgelopen seizoen opnieuw niet te promoveren naar de Segunda Division. De ploeg kwam acht punten te kort om de playoffs voor promotie te spelen en dat was een flinke teleurstelling. De club wil komend seizoen een nieuwe weg inslaan en daarom mogen nu al vier talenten transfervrij vertrekken bij de Catalaanse club.

Met onder meer de komst van Ludovit Reis wil Barcelona B komend seizoen een andere weg inslaan. De club wil er alles aan doen om het elftal komend seizoen wel te laten promoveren. Daarvoor trok het al een aantal namen aan van buitenaf. Maar Barcelona neemt daarvoor nog eerst afscheid van Jokin Ezkieta, Mate, Mujica en Merveil. Zij hebben van Barcelona te horen gekregen dat hun contract niet wordt verlengd en dat zij vanaf 1 juli op zoek kunnen naar een andere club.

Vooral doelman Eskieta en Rafa Mujica zijn opmerkelijke namen in die lijst. Zij werden beschouwd als grote talenten, maar wisten uiteindelijk niet de stap te maken die nodig is voor het eerste elftal. Mate doorliep de jeugdopleiding, maar krijgt onder meer vanwege zware blessures geen nieuw contract. Merveil kwam in de winter over van Mallorca, maar wist niet te overtuigen.

Denis Suarez

Denis verlaat Barcelona definitief voor Celta

BVB plukt opnieuw groot talent weg bij FC Barcelona