in

Braida sleept Barcelona voor de rechter na ontslag

Ariedo Braida sleept FC Barcelona voor de rechter. De Italiaanse adviseur is het niet eens met de financiële compensatie die de club hem wilde geven na zijn ontslag afgelopen maand.

Ariedo Braida werd vijf jaar geleden door FC Barcelona aangetrokken als adviseur voor transfers, maar de Italiaan, die overkwam van AC Milan, werd in de afgelopen jaren vooral ingezet als adviseur voor het bestuur. In 2017 kreeg Braida, tot verbazing van velen, een vernieuwd contract tot de zomer van 2022. Maar na zijn contractverlening kreeg Braida nog maar een bescheiden rol binnen de club.

Afgelopen zomer haalde voorzitter Josep Bartomeu de bezem door het bestuur en werd onder meer Pep Segura naar huis gestuurd. Volgens Catalunya Radio werd Ariedo Braida op 12 augutus ook door de club ontslagen. Volgens de Spaanse media verliep dat niet op de meest vriendelijke manier. Een akkoord over een passende financiële compensatie kwam er niet, waardoor Braida nu genoodzaakt is om FC Barcelona voor de rechter te slepen.

Skomina

Skomina fluit topper tussen Barça en Inter

Valverde heeft Messi en Dembélé terug voor Champions League-topper