in

Van Bommel gaat systeem tegen Barcelona niet omgooien

Mark van Bommel keert na ruim twaalf jaar terug in Camp Nou. De coach van PSV won in het enige seizoen dat hij voor Barcelona speelde de Champions League. Dit seizoen hoopt de voormalig speler van Barcelona met PSV diezelfde Champions League te winnen. En daarvoor gaat Van Bommel zijn systeem niet aanpassen.

”Het is al heel moeilijk om één speelwijze er in te slijpen”, laat de coach van PSV tijdens de persconferentie weten. ”Ik kan het hele systeem omgooien maar daar geloof ik nu niet in. Je moet je plan A verbeteren om geen plan B te hoeven hebben.” Voor PSV wordt het dinsdag om 18.55 uur een loodzware opgave in Camp Nou. FC Barcelona wist dit seizoen nog geen wedstrijd te verliezen zonder groots te spelen.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1041658272967794689

Van Bommel speelde in het seizoen 2005/2006 voor FC Barcelona. In dat seizoen wist hij met die club de Champions League te winnen ten koste van Arsenal. De coach van PSV kijkt positief terug op die periode in zijn carrière, maar Van Bommel was zich niet bewust dat Camp Nou zo groot is. ”Ik ben de perschef, de teammanager en de beveiligers al tegen gekomen met wie ik nog heb gewerkt. Dat is leuk. Wat opvalt is dat ik als speler niet in de gaten had dat het stadion zo groot was.”, aldus Van Bommel, die dinsdag geen genoegen neemt met een nederlaag. ”Nee, natuurlijk ben ik daarmee niet tevreden. Dan hadden we beter thuis kunnen blijven. Wel weten we dat Barcelona niet in vorm hoeft te zijn om goed te spelen.”

Griekse arbiter heeft leiding over Barça-PSV

Lozano: ”Barcelona had deze zomer interesse in me”