in ,

‘Blessure Umtiti opent de deur voor De Ligt’

Matthijs de Ligt zou wel eens eerder de overstap naar FC Barcelona kunnen gaan maken dan de club in eerste instantie voor ogen had. De Catalanen hebben momenteel problemen in het centrum van de verdediging en dat zou voor De Ligt wel eens goed kunnen uitpakken. De verdediger is toe aan een nieuwe uitdaging en verschillende Europese topclubs zitten achter het talent van de Nederlander aan. 

Ernesto Valverde heeft bij Barcelona dit seizoen de beschikking over vier centrale verdedigers. pure luxe zou de gemiddelde club zeggen, maar voor Valverde lijken de problemen groter dan ze er in eerste instantie uitzien. De coach kan namelijk al enkele weken niet beschikken over Samuel Umtiti. De club maakte via officiële kanalen bekend dat de Fransman een knieblessure heeft. Aanvankelijk dacht men dat Umtiti binnen enkele weken weer op het veld zou staan, maar zijn herstel loopt alles behalve goed. De Spaanse kranten weten inmiddels te melden dat Umtiti mogelijk onder het mes moet. De verdediger zou bij een eventuele operatie ruim vier maanden uit de roulatie zijn en dat is een flinke tegenvaller voor Valverde.

Abidal overtuigd! 

Mundo Deportivo is ervan overtuigd dat Barcelona in januari actie gaat ondernemen als Umtiti daadwerkelijk onder het mes moet. Technisch manager Eric Abidal werd tijdens het duel van Ajax tegen Bayern München overtuigd van De Ligt’s kwaliteiten. De Nederlander heeft de technische leiding van Barcelona positief verrast tijdens dat duel. De Ligt is daardoor prioriteit nummer één geworden voor de defensie.

De grote problemen worden niet alleen veroorzaakt door de blessure van Umtiti. Valverde heeft met Thomas Vermaelen en Gerard Pique twee verdedigers die absoluut niet de topvorm te pakken hebben die ze nodig hebben om dit seizoen aanspraak te maken op de Champions League. Voor Barcelona een reden om in januari mogelijk toch toe te slaan op de transfermarkt. 

De Ligt

Waarom FC Barcelona in de ban is van Matthijs de Ligt

Arthur Melo, het nieuwe Braziliaanse pareltje van FC Barcelona