in

Björn Kuipers moet Barcelona-Liverpool in goede banen leiden

De UEFA heeft Björn Kuipers aangesteld als scheidsrechter voor de kraker in de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Liverpool. Daarmee treffen beide ploegen een van de beste scheidsrechters in het mondiale voetbal.

Björn Kuipers vormt geen onbekende voor Barcelona. De 46-jarige scheidsrechter heeft in het verleden meerdere keren de leiding gehad over wedstrijden van de Catalaanse grootmacht. De laatste keer dat de Nederlander een wedstrijd van Barcelona in goede banen moest leiden, was in het seizoen 2016/17. Destijds had hij de leiding over de tweede kwartfinalewedstrijd tussen Barcelona en Juventus. De wedstrijd eindigde in 0-0. Door de 3-0 nederlaag in Turijn betekende het doelpuntloze gelijkspel uitschakeling voor Barcelona.

Barcelona won overigens slechts twee van de zeven wedstrijden die onder leiding stonden van Kuipers. De eerste wedstrijd was in het seizoen 2009/10, toen Dinamo Kiev op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd in Camp Nou. De tweede overwinning dateert van het seizoen 2011/12. Destijds floot Kuipers de return tegen AC Milan in de kwartfinale. Barcelona won met 3-1. Kuipers kende die wedstrijd twee terechte strafschoppen toe aan de Catalanen.

De eerste halve finale tussen Barcelona en Liverpool begint woensdagavond om 21:00 uur.

Camp Nou presenteert prachtig mozaïek tegen Liverpool

Suárez en Coutinho kijken uit naar ontmoeting met oude club: ”Het wordt speciaal”