in

CryCry AngryAngry WTFWTF

‘Beko betaalt meer dan het dubbele in nieuwe sponsordeal met Barcelona’

FC Barcelona en sponsor Beko naderen een akkoord over een nieuwe sponsordeal. Beko was al één van de grotere sponsoren van de club, dat ruim negen miljoen euro per jaar aan Barcelona betaalde. Met de nieuwe deal wordt dat bedrag ruim verdubbelt. 

Beko, het merk met huishoudelijk apparatuur en consumentenelektronica, stond de afgelopen seizoenen al op de mouw van het Barça-shirt. Volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo zouden beide partijen inmiddels dichtbij een nieuwe deal zijn.

Met de nieuwe deal zal Beko nog meer te zien zijn in Camp Nou, maar vooral op het trainingscentrum van de club. Het wil niet alleen op het trainingsshirt komen te staan, het wil ook de hoofdsponsor van het trainingscomplex worden. Barcelona ontvangt momenteel 9 miljoen euro per jaar van het Turkse bedrijf, met de nieuwe deal gaat Barcelona 19 miljoen euro per jaar ontvangen van Beko en is het daarmee na Nike en Rakuten de grootste sponsor van de club.

Lionel Messi zorgde tijdens de onderhandelingen nog wat voor opschudding, waardoor de deal in gevaar kwam. Beko heeft namelijk het recht om spelers van Barcelona te gebruiken voor hun reclamecampagnes. Bij één van die campagnes zou Lionel Messi de hoofdrol spelen, maar tijdens de opnamedag kwam de Argentijn niet opdagen.

Toch verwacht de Spaanse media dat het missen van Lionel Messi geen problemen zal geven tijdens de onderhandelingen. Er wordt dan ook verwacht dat beide partijen snel tot een akkoord komen.

‘Barcelona heeft geen haast met contractverlenging Umtiti’

Xavi Simons FC Barcelona

Touzani verliest challenge van Barça-talent Xavi Simons