BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona heeft geen haast met contractverlenging Umtiti’

Samuel Umtiti is dit seizoen uitgegroeid tot één van de beste centrale verdedigers van Europa. De Fransman kwam in 2016 bij FC Barcelona en vervulde een normale rol binnen de selectie, die hij met Javier Mascherano afwisselde. Dit seizoen is Umtiti een vaste waarde binnen de ploeg van Ernesto Valverde geworden. Toch denkt FC Barcelona er nog niet aan om te verlengen met de verdediger, zo weet Mundo Deportivo.

Umtiti heeft bij Barcelona nog een contract tot de zomer van 2021. Een van de redenen waardoor de Catalaanse club nog geen haast heeft met het verlengen van het contract. Echter heeft Umtiti een ontsnappingsclausule van slechts 60 miljoen euro. Een afkoopsom die door de grote Europese clubs prima te betalen is.

Omdat Umtiti een linker centraleverdediger is, is de Fransman aantrekkelijk in de markt. De verdediger had dan ook gehoopt dat FC Barcelona in het eerste kwart van dit seizoen in gesprek met hem zou gaan. Echter wil Barcelona wachten tot na het WK in Rusland. De club verwacht dat de talentvolle verdediger een goed WK gaat spelen. Daardoor zal Umtiti’s waarde groeien en kan Barcelona de clausule veel hoger maken.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like