in

Barcelona zoekt nieuwe spits na vertrek Munir


FC Barcelona kwam vrijdag met Sevilla tot een akkoord over de transfer van Munir El Haddadi. De aanvaller vertrekt na vier seizoenen voor 1.050.000 miljoen euro naar Sevilla. De Catalaanse club is nu op zoek naar een vervanger voor de spits.

Munir el Haddadi liet enkele weken geleden doorschemeren dat hij zijn contract bij FC Barcelona niet zou gaan verlengen. De spits kreeg onder coach Ernesto Valverde weinig speelminuten en dat gaf de doorslag voor zijn vertrek.

De deal met Sevilla kreeg vrijdag een stroomversnelling, nadat Munir donderdagnacht zijn akkoord gaf aan Sevilla. Munir tekent bij Sevilla een contract voor drie seizoenen. Bij zijn nieuwe club gaat Munir de concurrentie aan met Ben Yedder en André Silva.

Opvolgers?

Met het vertrek van Munir heeft Ernesto Valverde voor het restant van het seizoen alleen de beschikking over Luis Suarez als een echte nummer 9. Echter kamt de Uruguayaan regelmatig met knieproblemen en heeft Suarez de nodige rust nodig. Barcelona is volgens Mundo Deportivo dan ook op zoek naar een vervanger. Maar de club zoekt die vervanger wel in de vorm zoals de club Murillo aantrok. Barcelona wil namelijk het liefst een spits huren met een optie tot koop.

Eerder deze week werden onder meer Alvaro Morata en Timo Werner genoemd als opvolgers, maar volgens de krant zijn die spelers financieel niet haalbaar voor de club. FC Barcelona zou de nieuwe spits dan ook het liefst in de Liga zoeken. Bovendien moet de speler er geen problemen mee hebben dat hij een reserverol binnen de selectie krijgt.

Vermaelen en Samper na weken terug op trainingsveld Barcelona

Suarez en Arthur

400ste doelpunt Messi bij eenvoudige overwinning