Barcelona wint Trofeu Joan Gamper door Tottenham Hotspur te verslaan

FC Barcelona heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Catalanen pakten dinsdagavond de Trofeu Joan Gamper door Tottenham Hotspur met 4-2 te verslaan. Het was de eerste wedstrijd in het Estadi Olímpic Lluís Companys, waar de club tijdens de verbouwing van Spotify Camp Nou haar thuiswedstrijden zal spelen.

Robert Lewandowski bezorgde Barcelona een geweldige start. De spits schoot de bal al in de derde minuut overtuigend tegen de touwen op aangeven van Raphinha. De Braziliaan had kort daarna de voorsprong moeten verdubbelen, maar hij schoot de bal vanuit zeer kansrijke positie hoog over. Lewandowski was met een afstandsschot dicht bij zijn tweede treffer. Hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Vicario. Na twintig minuten begon het spelbeeld te kantelen. Tottenham Hotspur werd sterker en zij kwamen ook op gelijke hoogte via Oliver Skipp. De middenvelder maakte in de eerste helft ook de 1-2.

Na rust leek het er lang op dat Tottenham Hotspur de voorsprong over de eindstreep kon trekken. In de slotfase sloeg Barcelona echter hard toe. Ferran Torres trok tien minuten voor tijd de stand gelijk. Ansu Fati zorgde in de 90e minuut ook nog eens voor de 3-2. Het slotakkoord kwam van de voet van Abde Ezzalzouli. De jonge aanvaller bepaalde de eindstand op 4-2.

Lewandowski: ”In Barcelona een nieuwe manier van leven ontdekt”