in

Lewandowski: ”In Barcelona een nieuwe manier van leven ontdekt”

Robert Lewandowski gaat bijna beginnen aan zijn tweede seizoen als speler van FC Barcelona. De spits kwam vorig jaar over van Bayern München en hij maakte de hoge verwachtingen direct waar door topscorer van La Liga te worden. De Pool is blij met zijn nieuwe leven in Catalonië.

”Op dit moment ben ik erg gelukkig”, vertelt Lewandowski in gesprek met het Franse L’Equipe. ”In Barcelona heb ik een nieuwe manier van leven ontdekt. Daar was ik naar op zoek en mede daarom heb ik Bayern München verlaten. Ik wilde graag naar een ander land waar ik weer andere mensen kon leren kennen. Gezien mijn leeftijd werd het ook tijd om deze stap te zetten. Ik heb altijd al de wens gehad om ooit in Spanje te gaan spelen.”

Lewandowski houdt zich natuurlijk bezig met het maken van doelpunten. Maar hij is daar niet alleen maar mee bezig. ”Ik voel dat ik binnen de selectie nog een taak heb naast het scoren. Voor de jongere spelers moet ik een voorbeeld zijn en zeker niet alleen maar op het veld. Als spits ben je vaak egoïstisch, maar dat is iets wat niet bij Barcelona past.”

Lewandowski is met zijn 34 jaar niet de jongste meer, maar aan zijn prestaties is dat zeker niet terug te zien. ”De resultaten van mijn testen zijn nog altijd prima. Soms zijn ze zelfs beter dan ooit. Ik denk dan ook echt niet na over stoppen. Ik vind het nog steeds leuk om doelpunten te maken. Ik weet dat er ooit een einde komt aan een carrière, maar ik kan nog vele jaren doorgaan”, besluit de Poolse doelpuntenmachine.

Barcelona ziet doelman Arnau Tenas transfervrij vertrekken naar PSG

Barcelona wint Trofeu Joan Gamper door Tottenham Hotspur te verslaan