in

Barcelona wint spektakelstuk op Wembley

FC Barcelona behoudt de koppositie in groep B van de Champions League. Tijdens een spektakelstuk op Wembley bleek FC Barcelona met 4-2 te sterk voor Tottenham Hotspur. Lionel Messi raakte twee keer de paal, maar zorgde ook voor twee doelpunten. 

Op Wembley begon het duel tussen de Spurs en FC Barcelona spetterend. De ploeg van Ernesto Valverde, die met Arthur Melo in de basis begon, kwam na één minuut spelen al op een 1-0 voorsprong. Doelman Lloris greep te vroeg in waardoor Alba de bal aan Coutinho kon geven. De Braziliaan werkte de bal vervolgens eenvoudig in de korte hoek. Na een klein half uur verdubbelde Rakitic met een geweldige volley de score. Hij zette vanaf 16 meter Barcelona op 2-0. Een veel sterker spelend Barcelona dan de afgelopen weken, liet de Engelse club meedoen aan hun rondo.

Na de pauze bleven de Catalanen de sterkste ploeg op Wembley, maar was het Tottenham Hotspur dat er vaker gevaarlijk uitkwam. Na een bal op de paal van Messi, was het aan de andere kant Kane uit het niets die de bal in de verre hoek schoot. De Engelsman zorgde met de 1-2 voor de aansluitingstreffer. Maar iedere keer was het Barcelona dat antwoordde. Want vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Lionel Messi kon 1-3 binnen schuiven, nadat Coutinho en Suarez een overstapje maakte.

Maar ook in het laatste half uur van het duel bleef het tempo moordend en bleven beide ploegen er vol voor gaan. Een schot van Lamela belande achter Ter Stegen, nadat Lenglet de bal van richting veranderde. Wederom kwamen de Spurs met de 2-3 terug in de wedstrijd. Het slotstuk was echter weer voor Lionel Messi. De Argentijn kon in de slotfase opnieuw scoren, nadat Suarez opnieuw een overstapje deed. Met de 4-2 overwinning start Barcelona de loodzware maand oktober met een overwinning en blijft het koploper in groep B van de Champions League.

Joaquín grapt: ”Messi maakt drie acties en scoort er vier”

LOL! Sierd de Vos haalt CNN na bizar commentaar bij Spurs-Barça