in

‘Barcelona wil Frenkie de Jong in 2019 naar Catalonië halen’

FC Barcelona  gaat komende zomer weer flink investeren om de  selectie voor komend seizoen te  verjongen. Onder meer Antoine Griezmann zou mogelijk richting Barcelona vertrekken. De Catalanen willen komend jaar ook gaan shoppen bij Ajax, zo weet Mundo Deportivo.

Volgens de Spaanse krant zou  Frenkie de Jong de ideale speler om in de komende seizoenen Ivan Rakitic, Paulinho of Sergio Busquets op te volgen. De drie wereldspeler zijn op leeftijd en Barcelona wil de selectie graag verjongen.  De club hoopt komende zomer De Jong al naar Camp Nou te halen, maar de Nederlander wil graag nog een seizoen bij Ajax blijven om zich te ontwikkelen.  Barcelona zou in dat geval in 2019 opnieuw willen aankloppen bij Ajax. De middenvelder  heeft bij de Amsterdammers nog een contract tot de zomer van 2022.

Barcelona volgt De Jong al een geruime tijd. Scouts van de club bekeken De Jong en enkele andere spelers van Ajax al meerdere keren. De Catalanen volgen onder andere ook de 18-jarige Mathijs de Ligt, die deze week, volgens De Telegraaf, kenbaar heeft gemaakt  weg te willen bij Ajax.

Umtiti-knie

Valverde zonder umtiti tegen Villarreal

Barcelona geeft één helft gas tegen Villarreal