Barcelona geeft één helft gas tegen Villarreal

FC Barcelona heeft woensdagavond slechts een helft gas gegeven tegen Villarreal.  Met Cillessen in het doel stond Barcelona na één helft al op een 3-0 voorsprong. Na rust zette Ousmane Dembélé aan en liep de score op tot 5-1. Daarmee blijven de Catalanen nog altijd ongeslagen in de Liga.

Waar Real Madrid afgelopen week weigerde een erehaag te vormen, deed Villarreal dat woensdagavond wel.  Het vriendelijke gebaar zette Villarreal tijdens het duel voort, want de ploeg van Valverde kon in de eerste helft vrijuit voetballen.  Smaakmaker in de eerste helft was Ousmane Dembélé. Hij mocht weer eens in de basis beginnen en liet het publiek zo af en toe genieten van zijn acties. Uit één van zijn acties kwam ook na ruim tien minuten de 1-0. De Fransman kon na een goede solo uithalen. Doelman Asenjo kon zijn inzet niet stoppen en zag Coutinho uiteindelijk van dichtbij raak schieten.

Barcelona kreeg alle ruimte van Villarreal en tikten de bezoekers bij vlagen volledig weg. De 2-0 van Barcelona was één van de voorbeelden daarvan. Andrés zette de aanval via Lucas Digne op en voor het doel kon Paulinho vervolgens vrij eenvoudig binnen schieten. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam vlak voor rust van de voet van Andrés Iniesta. De aanvoerder gaf een geweldige pass op Messi en de Argentijn schoot vervolgens in de verre hoek 3-0 raak.

Voor Barcelona  was er ook in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht. De Catalanen schakelden een versnelling terug en zagen zo af en toe Villarreal voor het doel komen. De 3-1 viel dan ook zeer ongelukkig. Sansone zag een schot via zijn rug in het doel van Cillessen belanden. De Nederlander was kansloos op die van richting veranderde bal.  Na ruim een uur wisselde Valverde enkele basisspelers en liet Barcelona de bal rond gaan.

Vlak voor tijd liep FC Barcelona snel uit naar 5-1.  Ivan Rakitic zette goed druk en kon  via de zijlijn enkele spelers uitspelen. De bezoekers lieten het  lopen waardoor Dembélé voor het doel, ongedekt, kon afwerken. In de laatste aanval van de wedstrijd zette Dembélé ook de 5-1 op het scorebord via een snelle counter.