in

‘Barcelona wil contract Fati na twee maanden openbreken’

Ansu Fati

Er gaat geen dag voorbij of Ansu Fati staat in één van de Spaanse sportkranten. Maandag schrijven de Spaanse media dat FC Barcelona na twee maanden het contract van hun pareltje alweer open wil breken.

Ansu Fati verbaasde deze zomer vriend en vijand. In nog geen twee maanden tijd ging het 16-jarige talent van de Juvenil A naar de A-selectie van FC Barcelona en speelde hij moeiteloos mee met de grote sterren. Het jonge talent kreeg in juli een nieuw contract tot de zomer van 2022. Een optie kan zijn verblijf met nog eens twee jaar verlengen.

Maar de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo schrijft maandag dat de club inmiddels opnieuw in gesprek in met Fati. De Catalanen willen het contract openbreken vanwege zijn goede prestaties. Bovendien is Barcelona op zijn hoede voor clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain. Fati heeft namelijk een afkoopsom van 100 miljoen euro, die door die clubs eenvoudig betaalt kunnen worden.

Barcelona hoopt daarom Rodrigo Messi, fati’s zaakwaarnemer, te kunnen overtuigen om het contract te upgraden. De Catalanen willen bijv. de twee jaar optioneel definitief maken en opnieuw het salaris te verhogen.

FC Barcelona mengt zich in politieke discussie

‘Dit zijn de Barça-tenues voor seizoen 2020/21’