in

Fati alsnog opgeroepen voor Spanje

Ansu Fati - FC Barcelona - Jong Spanje

Ansu Fati heeft zijn eerste uitnodiging voor Spanje op zak. De 16-jarige aanvaller van FC Barcelona is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Spanje tegen Jong Montenegro. De Spaanse voetbalbond laat weten dat Fati de geblesseerde Carles Pèrez vervangt. De ploeggenoot van Fati heeft een spierblessure opgelopen en is dinsdag niet inzetbaar.

Ansu Fati werd in de Portugese kolonie Guinee-Bissau geboren. Het grote talent van FC Barcelona kon voor beide landen in actie komen, maar koos uiteindelijk voor Spanje. In de afgelopen maanden kreeg Fati in een versnelt traject de Spaanse nationaliteit en afgelopen week maakte de Spaanse voetbalbond de papieren in orde bij de FIFA. Daardoor kan Fati vanaf dit moment in actie komen voor Spanje.

De Spaanse bondscoach en voormalig assistent bij FC Barcelona, Roberto Moreno, bekeek Fati al meerdere keren in Camp Nou. Fati haalde zelfs de voorselectie van La Roja, maar uiteindelijk vond de bondscoach, mede door blessureleed, het niet het geschikte moment om Fati op te roepen.

Afgelopen week werd ook bekend dat Fati niet opgeroepen wordt voor het wereldkampioenschap voor spelers onder de 17 jaar. Ook daar zat Fati in de voorselectie, maar de coach vond dat Fati in een hoger elftal moet spelen. Daardoor mist Fati ook niet de clasico later deze maand.

Nu krijgt Fati, door blessureleed van zijn teamgenoot Pèrez, de kans om zijn debuut te maken voor Jong Spanje.

Donyall Malen FC Barcelona

‘Malen in beeld bij FC Barcelona’

Rode kaart komt Araujo duur te staan