BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona sluit groepsfase CL met eenvoudige overwinning af

Messi was niet eens nodig

FC Barcelona  heeft de groepsfase met een eenvoudige overwinning afgesloten. De Catalanen hadden dinsdagavond geen kind aan Sporting Portugal. Zonder Lionel Messi won FC Barcelona met 2-0. 

Ernesto Valverde hield zijn belangrijke basisspelers tegen Sporting op de bank. Zo waren er weer kansen voor Paco Alcacer, André Gomes en  Jasper Cillessen. Ook voor de B-keuze van Valverde werd het een eenvoudige avond in Camp Nou. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Beide ploegen speelden daardoor ook niet voluit. De Catalanen kregen in een zeer saaie eerste helft dan ook maar twee echte grote kansen. Zo schoot André Gomes een bal rakelings naast het doel van Sporting. En Luis Suarez stuitte op de doelman van de Portugezen.

Na de pauze  kwamen de Catalanen al snel op een 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Denis Suarez werd bij de eerste paal binnen gekopt door Paco Alcacer.  Valverde bracht vervolgens Lionel Messi in de ploeg. Even later kwam ook Sergio Busquets binnen de lijnen. De middenvelder nam de centrale positie van Pique over om te testen .

Kort voor tijd verdubbelde Barcelona de voorsprong. Een voorzet werd voor het doel door Jeremy Mathieu in eigen doel gewerkt.  Barcelona gaf in de groepsfase slechts één doelpunt weg en haalde uiteindelijk 14 punten bij elkaar om groepswinnaar te worden.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.