BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Details contract Messi op straat: Argentijn verdient aanzienlijk meer dan Ronaldo

Katsjing!

Lionel Messi zit de komende jaren in Barcelona er warmpjes bij. De Spaanse krant  El Mundo weet dinsdag te melden dat zij het contract van de  Argentijnse superster hebben ingezien. Daaruit blijkt dat  Messi zo’n 70 miljoen euro per jaar binnen harkt. 

Zo weet de krant dat Messi zo’n 20 miljoen euro per jaar ontvangt als een soort ‘loyaliteitsbonus’.  Messi tekende twee weken geleden een nieuw contract tot de zomer van 2021.  Daarbij heeft de Argentijn een optie voor nog een jaar.  Dat zou het totaal aan loyaliteitsbonussen naar 100 miljoen euro brengen.

Uiteraard krijgt Messi ook een basissalaris. Al kunnen we van een basissalaris niet spreken. Messi ontvangt jaarlijks namelijk 50 miljoen euro bruto .  Zo’n 35 miljoen euro netto. Daarnaast zal de Argentijn ook nog de nodige bonussen aan het eind van het seizoen ontvangen, maar daar zijn geen details over bekend.

De enorme bedragen op het contract van Messi zouden mede het gevolg zijn van de belastingzaak waar de Argentijn mee te maken kreeg. Voor Messi werd het een slepende rechtszaak waarbij hij uiteindelijk ruim 30 miljoen euro  moest betalen vanwege fraude rond zijn portretrecht .

Messi verdient met zijn nieuwe contract inmiddels een stuk meer dan  Cristiano Ronaldo.  De Portugees moet het bij Real Madrid doen met een salaris van 21 miljoen euro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.