in

Barcelona plaatst zich na spektakelstuk voor finale Youth League

De  talenten van FC Barcelona wisten afgelopen jaar net niet de finale van de UEFA Youth League te bereiken, maar dit jaar staat de Juvenil A van FC Barcelona wel weer in de finale van de Champions League.  Vrijdagmiddag werd er afgerekend met de leeftijdsgenoten van Manchester City.

Barcelona kreeg voor rust al een behoorlijke meevaller toen  Gonzalez van Manchester City zijn tweede gele kaart kreeg. Barcelona kwam daarvoor al twee keer op voorsprong, maar gaf beide keren de voorsprong eenvoudig weg. Na de rode kaart van Gonzalez wist Riqui Puig Barcelona 3-2 te zetten. In de slotfase van de eerste helft liepen de Catalanen zelfs uit naar een 5-2 voorsprong.

Na de pauze deed de Juvenil A het een stuk rustiger aan, maar werd Manchester City met tien man ook een stuk sterker. Uiteindelijk  wisten de Engelsen het nog spannend te maken in Nyon, want  Manchester City kwam terug tot 5-4.

Uiteindelijk bleek dat niet voldoende voor de Engelsen. Maandag staat Barcelona in de finale van de Youth League.  Daarin treffen zij Chelsea, dat maandag na strafschoppen afrekende met FC Porto.

Valverde neemt volledige selectie mee voor finale Copa del Rey

Valverde: ”Hebben de kans om de teleurstelling van de Champions League te vergeten”