in

Valverde: ”Hebben de kans om de teleurstelling van de Champions League te vergeten”

Ernesto Valverde gaat zaterdag proberen om met zijn FC Barcelona voor de eerste keer de Copa del Rey te winnen. In 2015 probeerde Valverde het met Athletic Bilbao ook al, maar dat mislukte destijds.  Nu heeft de coach een nieuwe kans en hoopt hij de teleurstelling van de Champions League te vergeten.

”Ik denk niet dat de beker ons heeft beïnvloed bij de uitschakeling in de Champions League. Ik wil dat niet als excuus gebruiken. Dat kwam door andere zaken”, legde Valverde vrijdag uit tijdens de persconferentie. ”We hebben nu de kans om de teleurstelling van de Champions League te vergeten.”

Eerder dit jaar speelde Barcelona met 2-2 gelijk bij Sevilla. Voor Barcelona een mooie kans om zich te herstellen tijdens de finale van de Copa del Rey. ”We moeten veel herstellen vanuit de wedstrijd in Pizjuán. Zij waren toen dichterbij de overwinning dan wij.”

Ernesto Valverde start zaterdag met Jasper Cillessen in het doel. De Nederlander keept dit seizoen de wedstrijden in de Copa del Rey en mag dus ook in de finale aantreden.  Ernesto Valverde verwacht dat zijn doelman klaar zal zijn voor de finale.  ”Cillessen in beschikbaar en klaar voor de strijd. Hij is gemotiveerd”, aldus de coach. ”Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Dat heeft hij het hele toernooi laten zien.”

Barcelona plaatst zich na spektakelstuk voor finale Youth League

Messi scoort altijd in Copa-finales