in ,

‘Barcelona ontvangt slecht 42 miljoen euro voor Paulinho’

Paulinho Guangzhou

FC Barcelona heeft deze week het geld voor de transfer van Paulinho Bezerra ontvangen. De middenvelder vertrok afgelopen seizoen voor 50 miljoen euro naar Guangzhou Evergrande, maar de Chinese club zou deze week slechts 42 miljoen euro hebben overgemaakt naar FC Barcelona.

Het was afgelopen zomer groot nieuws toen Paulinho voor 50 miljoen euro de overstap maakte naar Guangzhou Evergrande. Een opmerkelijk bedrag als je nagaat dat Paulinho een jaar ervoor voor 40 miljoen euro door FC Barcelona werd aangetrokken van dezelfde Chinese club.

Hoewel Paulinho afgelopen zomer al de overstap maakte naar Guangzhou Evergrande, heeft FC Barcelona op 2 januari pas het geld ontvangen voor de transfer. Dat weet La Vanguardia vrijdag te melden. De doorgaans goed geïnformeerde krant weet echter te melden dat het niet om de afgesproken 50 miljoen euro gaat, maar om slechts 42 miljoen euro.

Salaris Paulinho

Een bron dichtbij FC Barcelona weet de krant te melden dat de resterende 8 miljoen euro bewaard zijn voor het salaris van Paulinho. Daarmee lijkt FC Barcelona slechts 2 miljoen euro winst te hebben gemaakt op de transfer van de Braziliaan. Een ander bedrag dan dat de twee clubs afgelopen zomer bekend maakten.

De transfer van Paulinho is echter nog altijd de op drie na duurste verkoop van de club. Neymar werd in 2017 voor 222 miljoen euro verkocht en Luis Figo werd in 2000 voor 60 miljoen euro verkocht.

Todibo FC Barcelona

‘Barcelona nadert akkoord met ‘nieuwe Varane’

Messi training

Wow! Messi scoort waanzinnige goal tijdens open training