in

Barcelona neemt na 7,5 jaar afscheid van ‘El Jefecito’

FC Barcelona heeft  dinsdag via officiële kanalen bevestigd dat Javier Mascherano na zevenenhalf jaar vertrekt bij de Catalaanse club.  De Argentijnse verdediger  komt niet voor in de plannen van Ernesto Valverde. De 33-jarige Mascherano wil meer speeltijd voor het WK in Rusland en vertrekt zeer waarschijnlijk naar China, maar dat maakte FC Barcelona dinsdag niet bekend. 

De selectie van FC Barcelona was al eerder op de hoogte van Mascherano’s vertrek en nam maandag tijdens een diner al afscheid van  de oud-speler van onder meer West Ham United en Liverpool. Mascherano tekent volgens de Spaanse media later deze maand een contract bij het Chinese Hebei China Fortune. 

Barcelona heeft in een verklaring aangekondigd dat zij woensdag om 11.00 uur afscheid nemen van Mascherano. De Argentijn zal dan zijn laatste persconferentie geven voor Barcelona. Onder meer het eerste elftal en voorzitter Josep Bartomeu  zullen daarbij aanwezig zijn.

Mascherano speelde in 7,5 jaar    334  officiële wedstrijden voor Barcelona, onder vijf verschillende coaches: Josep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique en Ernesto Valverde. De verdediger won in totaal 18 prijzen met FC Barcelona en scoorde één keer in dienst van Barcelona.

Barcelona B weet na vier duels weer wat winnen is

Barcelona maakt transfer van Mascherano naar Hebei Fortune wereldkundig