in

Barcelona maakt transfer van Mascherano naar Hebei Fortune wereldkundig

FC Barcelona maakte dinsdag bekend dat Javier Mascherano na  acht seizoenen de Catalaanse grootmacht verlaat.   De Argentijn vervolgt net zoals veel andere spelers op leeftijd zijn carrière in China. Barcelona maakt woensdag via officiële kanalen bekend dat de ‘kleine baas’ wordt verkocht aan Hebei China Fortune.

Daarmee komt er een eind aan een zeer succesvolle periode, van acht seizoenen, bij FC Barcelona voor Mascherano. De club neemt woensdagochtend afscheid van de verdediger tijdens een ingelaste persconferentie. Spelers en clubleiding zullen daarbij aanwezig zijn. Donderdag nemen de fans, tijdens Barça-Espanyol, afscheid van Mascherano.  Sinds Mascherano in de zomer van 2010 voor ruim twintig miljoen euro overkwam van Liverpool, speelde hij 332 officiële duels voor FC Barcelona en wist hij één keer te scoren. Mascherano won iedere prijs die er te winnen valt met de Catalaanse club.  De Argentijn vertrekt met vier landstitels, vier  Copa del Rey bekers, twee Champions League-titels en de titel voor het  WK voor clubs.

Het Chinese Hebei China Fortune meldde zich afgelopen jaar al in Barcelona. De Catalanen wisten toen al dat zij zich wilden versterken met een verdediger (Yerry Mina). Mascherano wilde met het vooruitzicht op het WK in Rusland speelminuten houden en kreeg een lucratieve aanbieding van Hebei.  Naar verluidt gaat Mascherano er zo’n 7 miljoen euro verdienen en ontvangt Barcelona zo’n 10 miljoen euro voor de Argentijn.  Bij Hebei Fortune wordt hij herenigd met zijn goede vriend Ezequiel Lavezzi. Bovendien wordt hij teamgenoot van Hernanes en Gervinho .

Barcelona neemt na 7,5 jaar afscheid van ‘El Jefecito’

VIDEO | Mascherano’s laatste persconferentie bij FC Barcelona