in , ,

Barcelona neemt geen risico en laat Neymar thuis

FC Barcelona moet het zondag in de clasico tegen Real Madrid toch zonder Neymar Jr. doen. De aanvaller is door Luis Enrique buiten de wedstrijdselectie gelaten en blijft dus achter in Barcelona. 

Na enkele dagen van druk zetten op het sporttribunaal CAS heeft Barcelona het gevecht voorlopig gestaakt. In een officiële verklaring laat de club weten dat Neymar zondag niet met de Catalanen naar Madrid afreist. De club geeft als verklaring dat het als gevolg van juridische onzekerheid en de onduidelijkheid die het CAS de laatste 12 uur heeft veroorzaakt Neymar niet meeneemt. Bovendien wil de club zich op sport focussen.

Neymar kreeg na het krijgen van een rode kaart tegen Malaga een schoring van één duel. Vanwege een cynisch applaus kreeg de Braziliaan nog eens twee duels schorsing. Met het niet oproepen van Neymar Jr. moet Luis Enrique over op plan B. De coach moet het in de clasico ook al zonder de geblesseerde Mathieu, Rafinha en Aleix Vidal doen. Echter reist Vidal wel mee naar Madrid. De Catalanen zullen om 20.45 uur waarschijnlijk met Paco Alcacer aan de aftrap verschijnen als vervanger voor Neymar.

Selectie: Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Arda, A. Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, S. Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti en Aleñá

‘Oud-Ajacied Eriksen in beeld bij Barcelona’

Barcelona’s trip naar Madrid