in , ,

Barcelona legt toptalent langer vast: Ontsnappingsclausule naar 100 miljoen

Ricard Puig Martí blijft ook de komende drie seizoenen bij FC Barcelona. De Catalanen kwamen afgelopen maand al tot een akkoord met het supertalent van de club. Maandag maakte FC Barcelona via officiële kanalen bekend dat Riqui Puig dat Puig zijn contract voor drie seizoenen heeft verlengd. De middenvelder krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 100 miljoen euro.

Barcelona geeft met de nieuwe clausules van de talenten een teken af aan de andere clubs in Europa. Eerder deze maand kreeg talent ‘Chumi’ ook al een clausule van 100 miljoen euro. Daarmee hoopt de club dat andere topclubs hun talenten niet afpakken.

Voor Barcelona was het nog maar de vraag of Riqui Puig ging verlengen bij Barcelona. met het aflopende contract kreeg de zeer talentvolle middenvelder de nodige aanbiedingen vanuit Engeland. Een aanbod van Tottenham Hotspur liet Puig uiteindelijk aan zich voorbij gaan.

Puig kende bij Barcelona wederom een uitstekend seizoen. Met de Juvenil A wist hij de UEFA Youth league te winnen. Mede door zijn ijzersterke optredens werd de 19-jarige Puig na de winterstop ook toegevoegd aan de selectie van Barcelona B. Ook trainde Puig al regelmatig met de A-selectie mee.

https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1006155649422524416

 

Deulofeu verlaat Barcelona definitief voor Watford

Riqui Puig, de parel van La Masia