in ,

Barcelona laat Samper per direct transfervrij vertrekken

Sergi Samper

FC Barcelona en Sergi Samper hebben maandag, na onderling overleg besloten om het huidige contract te ontbinden. Dat maakte de club via officiële kanalen bekend. De talentvolle middenvelder is per direct transfervrij.

FC Barcelona heeft het contract van de 24-jarige Sergi Samper ontbonden, waardoor Samper per direct transfervrij op zoek kan gaan naar een nieuwe club. De middenvelder staat volgens Mundo Deportivo al enkele weken in de belangstelling van Vissel Kobe, waar Andrés Iniesta en David Villa ook spelen. Mogelijk is de transfer naar de Japanse club de reden voor het ontbinden van het contract.

Samper is een kind van de club. Het talent mocht zich in 2001 in melden bij La Masia. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding en tekende in 2013 zijn profcontract. Samper werd gezien als één van de grootste talenten van de club, maar het liep anders voor het talent. Samper had de pech dat spelers als Busquets, Iniesta en Xavi op het middenveld speelde bij Barcelona. De afgelopen seizoenen verhuurde Barcelona Samper onder meer aan Las Palmas en Granada, maar door de vele blessures kwam Samper nooit tot een echte kans bij Barcelona.

José Mourinho Ivan Rakitic

‘Social media-expert’ Mourinho lyrisch over ‘onderschatte’ Rakitic

Sergi Samper

Samper vertrekt na 18 jaar: ”Dit blijft voor altijd mijn thuis”