in

‘Social media-expert’ Mourinho lyrisch over ‘onderschatte’ Rakitic

José Mourinho Ivan Rakitic

José Mourinho was zaterdag zeer te spreken over de manier van spelen van FC Barcelona in de clasico tegen Real Madrid. De clubloze coach was analist tijdens de clasico en was met name te spreken over de geweldig spelende Ivan Rakitic.

De middenvelder uit Kroatië was zaterdag de enige doelpuntenmaker tijdens de clasico tegen Real Madrid. Analist José Mourinho genoot van de middenvelder van Barcelona. ”Voor mij is Ivan Rakitic één van de meest onderschatte spelers van de wereld”, vertelde Mourinho bij beIN Sports. ”Hij is in alle facetten een fantastische speler. Hij is rent kilometers en knapt al het vuile werk voor Lionel Messi op. Maar hij is aan de bal ook geweldig. Hij speelt simpel en alles is effectief.”

De middenvelder moet volgens de voormalig coach van Manchester United nog wel één ding verbeteren. ”Hij moet echter wel zijn Instagram en social media verbeteren. Dat is in deze tijd erg belangrijk”, gaat Mourinho verder. ”Daar is hij niet zo goed in, maar hij is erg goed op het veld.”

Een geweldig Barcelona

Mourinho had niet alleen een goed woordje over voor Ivan Rakitic, de voormalig coach van Real Madrid was ook zeer te spreken over een zeer solide FC Barcelona. ”Ze speelden helemaal niet geweldig, maar Barcelona is op dit moment erg solide”, aldus analist Mourinho. ”Ze zijn dit seizoen misschien wel meer solide dan in andere seizoenen en ze weten enorm goed te verdedigen. Het is misschien niet meer zo mooi als men ooit gewend was, maar ze winnen wedstrijden. En dat is wat je nodig hebt om de Champions League te winnen. Ze zijn solide, ze hebben een zeer goed centraal duo en ze hebben Ter Stegen, die ieder seizoen beter en beter aan het worden is.”

https://twitter.com/beINSPORTS/status/1101975937321590784
El Clasico

Barça heeft clasico-record in handen | Samenvatting Real Madrid – FC Barcelona (0-1)

Sergi Samper

Barcelona laat Samper per direct transfervrij vertrekken