in ,

‘Barcelona heeft beet: akkoord met Real Betis over Spaans jeugdinternational’

Met Frenkie de Jong en Antoine Griezmann als grootste blikvangers, begon FC Barcelona een aantal weken geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een kleine maand verder hoopt FC Barcelona, nog voordat de selectie maandag afreist naar de Verenigde Staten, zijn nieuwste aanwinst aan te kondigen. In de zoektocht naar een concurrent voor de linksbackpositie lijkt Barcelona met Júnior Firpo eindelijk beet te hebben. De 22-jarige Spanjaard moet voor maximaal 25 miljoen euro overkomen van Real Betis.

Mundo Deportivo weet te melden dat FC Barcelona en Real Betis overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Júnior Firpo. De Spanjaard, die in juni Europees Kampioen werd met de onder-21 ploeg van Spanje, zal vandaag nog afscheid nemen van zijn ploeggenoten. In Barcelona ligt een contract klaar die hem voor de komende vijf seizoenen zal verbinden aan de Catalaanse grootmacht. De landskampioen bereikte van de week al een akkoord met de speler.

Firpo kwam het afgelopen seizoen tot 24 wedstrijden in de Spaanse competitie. Daarin wist hij drie keer het net te vinden. Een van zijn drie doelpunten maakte hij op bezoek bij Barcelona. Real Betis wist het spektakelstuk in Camp Nou met 3-4 te winnen. Naast zijn drie doelpunten, bereidde Firpo vier keer een doelpunt van een medespeler voor. In de Europa League kwam de 22-jarige linksback vier keer tot actie. Daarin leverde hij één assist. In Barcelona moet Firpo de concurrentie aangaan met Jordi Alba.

Teamgenoten hopen op langer verblijf Neymar in Parijs: ‘’Ik wil dat hij blijft’’

Messi

Barcelona-Arsenal: een huilende Belletti en een magische Messi