in

‘FC Barcelona handelt razendsnel en kiest voor Xavi als opvolger Koeman’

Xavi

FC Barcelona nam vannacht afscheid van hoofdtrainer Ronald Koeman. De Nederlander werd ontslagen na de 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano. Een paar uur later lijkt de opvolging al geregeld.

De kans is heel groot dat Xavi de nieuwe trainer van FC Barcelona wordt. Sport meldt dat er een akkoord is tussen de club en de voormalig middenvelder, die op dit moment werkzaam is bij Al-Sadd in Qatar. De Spanjaard heeft nog een meerjarig contract en dus zal er een afkoopsom betaald moeten worden door Barcelona. Die bedraagt naar verluidt een miljoen euro.

Xavi wil waarschijnlijk zijn eigen stafleden meenemen naar Barcelona. Het gaat om Óscar (zijn broer) en Sergio Alegre als assistent-trainers en Iván Torres als fysiektrainer. De club hoopt vandaag nog met een persbericht te komen over de komst van Xavi. Het is echter de vraag wanneer hij dan voor het eerst voor de groep kan staan. Vermoedelijk is dat pas tijdens/na de interlandbreak. Albert Capellas zal donderdag de training leiden en Sergi Barjuán, trainer van Barça B, zit vermoedelijk op de bank tegen Alavés.

Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona

Nederlaag bij Rayo fataal voor Ronald Koeman bij FC Barcelona

Barjuan

Barjuan voegt B-talenten toe aan A-selectie voor duel met Alaves