in

Barcelona furieus over slechte grasmat: ”Dit is een schande”

Real Valladolid kan een straf verwachten voor schandalig slechte grasmat die de club zaterdagavond leverde tijdens het duel tussen Valladolid en FC Barcelona. De Catalanen waren na afloop furieus over de staat van de mat. De competitieorganisator LaLiga heeft in een verklaring laten weten dat er disciplinaire maatregelen zullen volgen voor Valladolid. En ook FC Barcelona zal een aanklacht in gaan dienen.

Het veld in José Zorrillo voldoet niet aan de minimale vereisten die we stellen voor een competitie als LaLiga”, liet Tebas, de voorzitter van LaLiga, na afloop via Twitter weten. De voorzitter liet ook weten dat er in de komende dagen naar de situatie wordt gekeken. Valladolid legde afgelopen woensdag pas het nieuwe veld in José Zorrillo, maar het was absoluut niet gehecht aan de ondergrond. Spelers trokken lappen gras de grond uit na het kappen en draaien.

Ook de spelers van FC Barcelona waren na afloop niet te spreken over de grasmat. ”De competitie wil hun product verkopen aan de Verenigde Staten, maar laat ze eerst hier maar eens naar kijken”, zei een boze Pique na afloop. ”Dit veld was een schande. Dit levert spelers alleen blessures op.”

”Het leek meer op een strand dan op een voetbalveld”, voegde Sergio Busquets er aan toe. ”Niemand van de Liga vond het vooraf blijkbaar nodig om dit veld te controleren. Ik hoop dat de mensen die hier over gaan het snel oplossen. Dit veld was schandalig.”

Barcelona op knollenveld met moeite voorbij promovendus Valladolid

Rakitic duidelijk over toekomst: ”Ik blijf bij de beste club van de wereld”