in

Rakitic duidelijk over toekomst: ”Ik blijf bij de beste club van de wereld”

Ivan Rakitic werd afgelopen week ineens in verband gebracht met een overstap naar Paris Saint-Germain. Maar de Kroaat was zaterdag na afloop van het duel met Valladolid (1-0) duidelijk over zijn toekomst. De middenvelder van FC Barcelona denkt absoluut niet aan een vertrek bij de Catalaanse club. 

”Ik blijf”, zei de middenvelder na afloop zeer overtuigend. ”Dat is duidelijk. Het is een eer om in dit shirt te spelen. Het waren vier fantastische jaren bij deze club en ik hoop dat er nog veel meer jaren bij komen. Er is geen andere club die mij hetzelfde kan bieden als de beste club van de wereld.”

Ernesto Valverde gaf afgelopen seizoen al aan dat hij veel vertrouwen in de Kroaat heeft. Niet voor niets speelde Rakitic afgelopen seizoen de meeste minuten van alle Barça-spelers. Maar de middenvelder moest wel bekennen dat er in de afgelopen weken verschillende clubs naar zijn diensten hebben gevraagd. ”We hebben er een aantal dagen over gesproken. Er zijn verschillende clubs die geïnformeerd hebben, maar uiteindelijk was het geen moeilijke beslissing. Mijn familie wilde ook in Barcelona blijven. Maar het belangrijkste is dat ik hier wil zijn en blijven.”

 

Barcelona furieus over slechte grasmat: ”Dit is een schande”

Samenvatting | Real Valladolid – FC Barcelona (0-1)