in ,

Barcelona Femení slaat na rust toe in thuisduel tegen Sevilla

Barcelona Femení heeft afgelopen weekend in het Estadi Johan Cruyff afgerekend met Sevilla. De ploeg van trainer Lluis Cortes won met Lieke Martens in de basis met duidelijke cijfers: 3-0.

Bij Barcelona Femení ontbrak Stefanie van der Gragt. De verdedigster liep in aanloop naar het duel met Sevilla een dijblessure op. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Asisat Oshoala. De aanvalster brak door aan de rechterkant van het veld, maar zij schoot de bal voorlangs. Veel kansen waren er voor rust niet. In de laatste minuut voor het rustsignaal was Ana Crnogorevic nog dichtbij, maar zij stuitte op de doelvrouw van Sevilla.

Vlak na rust kwam Barcelona Femeni op voorsprong door een benutte strafschop van Alexia Putellas. Het aanwezige publiek hoefde niet lang te wachten op de 2-0. Zes minuten na de openingstreffer was het Oshoala die raak kopte op aangeven van Lieke Martens. Het slotakkoord kwam een kwartier voor tijd, toen Patri Guijarro voor de 3-0 eindstand zorgde.

Pech voor Barcelona: Dembélé weken langer uitgeschakeld

Slecht nieuws voor Barcelona: Dembélé voor langere tijd uitgeschakeld