in , ,

Barcelona bekijkt opties om Neymar te laten spelen in Bernabéu

FC Barcelona kreeg donderdag van de Spaanse voetbalfederatie te horen dat het committee niet ingaat op het beroep van de club. Neymar blijft geschorst voor drie duels en mist daardoor de confrontatie met Real Madrid. Toch hebben de Catalanen nog een plan om ervoor te zorgen dat Neymar zondag gewoon aan de aftrap staat.

Het bijzondere aan deze zaak is dat Barcelona namelijk tot zaterdag (48 uur) de tijd heeft om in beroep te gaan tegen het oordeel en dat het CAS geen bijeenkomt meer gepland heeft na vrijdag. Het zou betekenen dat de zaak van Neymar pas volgende week vrijdag bij het sporttribunaal behandelt kan worden als Barcelona zaterdag in beroep gaat.

De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo weet echter dat Barcelona zaterdag alsnog in beroep gaat. Mocht er geen noodgeval zijn dan moet de zaak volgende week vrijdag behandelt worden en dat zou betekenen dat Neymar zondag gewoon in actie kan komen. Het CAS deelt die mening niet. Zij zijn van mening dat de zaken vrijdag behandeld moeten worden. Alles later dan vrijdag wordt een week later behandeld. Dat betekent dat Neymar zondag niet kan spelen tegen Real Madrid. Barcelona begrijpt daarentegen niet dat als Barcelona tot zaterdag in beroep kan gaan dat het CAS dan geen vergadering op zaterdag heeft.

Mocht Barcelona zaterdag op tijd in beroep gaan tegen het besluit om Neymar voor drie duels te schorsen dan zou het wel eens een juridische puinhoop kunnen worden. Als het CAS zaterdag de zaak niet behandelt dan is Barcelona van mening dat de wet de speler in bescherming moet nemen en dat de schorsing opgeschort moet worden. De Catalanen hebben dus een kleine hoop dat Neymar zondag in Bernabéu gewoon aan de aftrap kan staan.

Chiellini en Bonucci vechten om shirt Lionel Messi

‘Neymar reist gewoon met Barcelona mee naar Madrid’