in

Barcelona activeert terugkoopclausule ‘Cucu’

Marc Cucurella FC Barcelona

Marc Cucurella keert terug bij FC Barcelona. De vleugelverdediger werd afgelopen maand door Eibar voor 2 miljoen euro gekocht van Barcelona, maar de Catalanen hebben dinsdag de terugkoopclausule geactiveerd.

Marc Cucurella blijft niet bij Eibar. FC Barcelona verhuurde de twintigjarige vleugelverdediger afgelopen seizoen aan Eibar en daar liet ‘Cuçu’ van zich horen. Na een goed seizoen activeerde Eibar de optie tot koop voor 2 miljoen euro. Echter had FC Barcelona een terugkoopclausule van 4 miljoen euro in de deal opgenomen. En die hebben de Catalanen dinsdag geactiveerd.

Het is nog onduidelijk of de linksback uiteindelijk wel bij Barcelona blijft. In eerste instantie kan Cucurella fungeren als een goede vervanger voor Jordi Alba, maar de Catalanen weten dat er veel interesse is voor de linksback. De kans is daarom groot dat Barcelona de terugkoopclausule heeft geactiveerd om Cucurella in de zomer voor veel geld door te verkopen.

Firpo

Mocht Cucurella in de zomer verkocht worden, dan zou Barcelona graag Junior Firpo van Real Betis aan de selectie toe willen voegen. Volgens de Spaanse media zijn beide partijen al in gesprek met elkaar over een mogelijke transfer. Barcelona zou Miranda in de deal willen betrekken.

Griezmann FC Barcelona

Achter de schermen | De presentatie van Antoine Griezmann

Xavi Simons FC Barcelona

‘Toekomst Xavi Simons bij Barcelona onzeker’