in ,

‘Barça ziet in Feyenoord-verdediger het alternatief voor Bellerín’

Barcelona is op de achtergrond druk bezig met de transfers voor komende zomer. Na het slechte optreden tegen PSG is de drang naar een nieuwe vleugelverdediger alleen maar groter geworden. Hector Bellerín, van Arsenal, is de voornaamste kandidaat om Dani Alves op te volgen, echter is er inmiddels een Nederlandse naam bij gekomen. Rick Karsdorp, de rechtsback van Feyenoord staat namelijk ook op het lijstje van de Catalanen, zo weet Sport.

Hector Bellerín blijft daarentegen nog wel de gedoodverfde favoriet voor de rechtsbackpositie, maar volgens Daily Star wil de Spanjaard liever naar het Manchester City van Pep Guardiola. Ook zal Bellerin veel gaan kosten, want de speler van Arsenal heeft net zijn contract verlengd tot 2023. Om deze redenen kijkt Barcelona verder en zo is de club uitgekomen bij Rick Karsdorp.

Karsdorp is al meerdere keren bekeken door Catalaanse scouts, die in Nederland ook bij Ajax regelmatig kijken voor talentvolle spelers. De coach van Karsdorp, Giovanni van Bronckhorst, heeft gesproken met mensen van Barcelona, de club waar hij in het verleden ook voor heeft gevoetbald. Wat vooral opviel aan Karsdorp was zijn snelheid, techniek en aanvallende kwaliteiten. Volgens scouts kan het verdedigend nog wel beter, maar dit is ook al aanzienlijk verbeterd onder ‘Gio’.

Barcelona is niet de enige club die Karsdorp graag wil aantrekken, ook Manchester United, Bayern München, Napoli en Arsenal willen de Nederlander vastleggen.

Samenvatting | Atletico Madrid – FC Barcelona (1-2)

‘Pique in problemen na boze tweet’