in ,

‘Barça in de markt voor ijzersterke Italiaanse verdediger’

FC Barcelona heeft een uiterst teleurstellend seizoen achter de rug. Waar van de club verwacht wordt dat het minimaal twee hoofdprijzen in een seizoen pakt, mocht het alleen de Copa Del Rey toevoegen aan de prijzenkast. De club kreeg gedurende het seizoen veel kritiek te verwerken, vooral de achterhoede. Barça is dan ook op zoek naar versterking voor de verdediging en heeft het oog laten vallen op Leonardo Bonucci.

Het aan Juventus gelinkte medium Tuttosport weet te melden dat de Catalanen al contact hebben gehad met de Italiaanse verdediger, ondanks dat de club uit Turijn weigert één van haar belangrijkste spelers te verkopen. Barça heeft in een gesprek met Bonucci laten weten wat de bedoelingen zijn met de speler. De speler zou geïnteresseerd zijn in een overstap naar de Spaanse competitie, maar weet dat Barça diep in de buidel zal moeten tasten om de directie van Juventus te overtuigen.

Bonucci vormt al jaren een ijzersterk koppel met Chiellini bij zowel Juventus als bij het Italiaanse elftal. Ze vormen gezamenlijk een absolute zekerheid in de defensie van de recordkampioen en schopten het afgelopen seizoen zelfs tot de finale van de Champions League. In de finale werd weliswaar kansloos verloren van Real Madrid, maar de campagne richting de finale was fenomenaal. Zo schakelde het onder andere FC Barcelona uit zonder één doelpunt te incasseren.

Door de indrukwekkende prestaties van Bonucci de afgelopen seizoenen is er een hele waslijst ontstaan van clubs die hem zouden willen overnemen. Vorig jaar was hij al dichtbij een overstap naar Chelsea, maar daar zag hij uiteindelijk vanaf. Hij wilde bij zijn zoontje blijven in Turijn, die behandeld werd wegens een ziekte. Naast Barça zou ook Real Madrid interesse hebben. De Madrilenen zien in hem de vervanger van Pepe.

Deulofeu: “Barcelona is mijn thuis”

‘Munir weigert Zenit en start bij Barcelona’