in ,

‘Munir weigert Zenit en start bij Barcelona’

Barcelona wil deze transfermarkt meerdere spelers van de hand doen en één daarvan is Munir el Haddadi. Dit was de club bijna gelukt, maar Munir blaast een transfer naar Zenit af. Hij heeft namelijk geen oren naar een lucratief Russisch avontuur bij Zenit. 

Munir werd vorig seizoen verhuurd aan Valencia en wist in 39 officiële wedstrijden 8 doelpunten te maken. Valencia had hem door middel van een optie in het huurcontract kunnen kopen, maar zag hier vanaf. Zenit wilde de jonge Spanjaard daarentegen wel graag kopen en was akkoord met Barcelona over een transfersom van bijna 20 miljoen euro. De speler in kwestie gooide roet in het eten, want Munir wil met geen mogelijkheid naar Rusland.

Munir zoekt een rustige club met een coach die hem veel vertrouwen geeft. Mancini, de nieuwe coach van Zenit, gaf hem dit vertrouwen maar alsnog wilde Munir niet akkoord gaan met een transfer naar Rusland. Ook een lucratief contract kon de Spanjaard niet van gedachten veranderen. Hij is tevens niet haastig om een andere club te vinden, want hij wil graag de voorbereiding bij Barcelona meedraaien. Munir zal daarom op 12 juli ook bij de eerste training onder Ernesto Valverde te bewonderen zijn, zo weet Sport. 

Ajax is één van de clubs die in de voorbijgaande maanden interesse in Munir had. De Amsterdammers mogen nu hopen dat zij Munir alsnog naar de Arena kunnen halen.

‘Barça in de markt voor ijzersterke Italiaanse verdediger’

Achter de schermen bij het Legends-duel