in

Atletico Madrid is woest op Barcelona en Griezmann

Atletico Madrid is woest op FC Barcelona en Antoine Griezmann. De Madrilenen brachten tijdens de presentatie van Frenkie de Jong een statement naar buiten, nadat voorzitter Josep Bartomeu eerder op de avond zich uitgelaten had over een mogelijke transfer van Griezmann.

Bartomeu liet kort voor de presentatie van Frenkie de Jong weten dat bestuursvoorzitter Óscar Grau donderdag met Miguel Ángel Gil van Atlético had gesproken over een mogelijke transfer van Griezmann. Die uitspraken zijn bij Atletico Madrid in het verkeerde keelgat geschoten.

De Madrilenen laten in een verklaring weten dat Griezmann op 14 mei de club heeft laten weten te willen vertrekken. Echter wist Atletico Madrid in maart al dat FC Barcelona en Griezmann een akkoord hadden bereikt over een meerjarig contract.

Bovendien kwamen de Madrilenen er in februari al achter dat Barcelona in gesprek was met Griezmann, een actie waarvan de Madrilenen walgen. Atletico Madrid laat wel weten dat de club in de afgelopen dagen met Barcelona heeft gesproken. Grau wilde tijdens dat gesprek afdwingen dat Barcelona het transferbedrag van 120 miljoen euro in termijnen kon betalen. Maar door het gebrek aan respect heeft Atletico Madrid dat voorstel afgeslagen.

Atletico Madrid heeft in hun verklaring laten weten dat zij Antoine Griezmann zondag gewoon verwachten op het trainingsveld in Madrid en dat hij zijn contract respecteert. Met de verklaring uiten de Madrilenen hun onvrede over het gedrag van de speler, maar bovenal het gedrag van FC Barcelona, dat middenin een seizoen een speler overtuigd om Atletico Madrid te verlaten.

Frenkie de Jong onder grote belangstelling gepresenteerd in Camp Nou

Voorzitter Barcelona: ”Ik weet al maanden waar De Ligt komend seizoen speelt”