in

AS: Barcelona en Ajax dicht bij akkoord over De Jong

FC Barcelona gaat komende week serieus werk maken van de komst van Frenkie de Jong.  De middenvelder van Ajax staat al geruime tijd in de belangstelling van de Catalanen. Komende staat er tussen beide clubs een gesprek gepland om tot een akkoord te komen.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde AS zal FC Barcelona komende week naar Amsterdam afreizen  om  tot een akkoord te komen met Frenkie de Jong. Barcelona wilde De Jong in eerste instantie pas in 2019 aan de selectie toevoegen, maar de Catalanen willen dat proces versnellen, zo weet de krant.  Barcelona kreeg afgelopen slecht nieuws van de medische staf. Talent Aleñá is ruim drie maanden uitgeschakeld. Mogelijk willen de Catalanen  daarom De Jong in de zomer al naar Camp Nou halen.

Barcelona wil volgens AS snel handelen met De Jong. Verschillende Engelse clubs zouden  de Ajacied  ook volgen.  Naar verluidt zal Barcelona dan wel  tussen de 30 en 35 miljoen euro aan Ajax over moeten maken. De Jong heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2022.

 

Update: Spelers Barcelona moeten eerder terugkeren voor voorbereiding

‘Barcelona klopt tevergeefs aan bij Ajax voor De Jong’