in

Alves kust grasmat Camp Nou: ”Blij dat ik thuis ben”

Dani Alves was dinsdag voor het eerst na zijn vertrek bij FC Barcelona terug in Camp Nou. De verdediger speelt woensdag met Juventus de return in de kwartfinale van de Champions League in Camp Nou en verdedigt een 3-0 voorsprong. Bij zijn eerste meters in het stadion kon Alves het niet laten: hij kuste de grasmat.

”Ik ben erg blij om terug te keren in Camp Nou, terug naar mijn thuis”, zei de verdediger dinsdag tijdens de persconferentie. ”Ik voel me weer één van hen. Alles wat ik hier heb meegemaakt was geweldig, maar woensdag als de wedstrijd start zet ik die gevoelens aan de kant.”

De Braziliaan had ook een aantal mooie woorden over voor Iniesta en Messi, de twee leiders van Barcelona. ”Zij zijn de legendes van de club en ik hoop dat we nog lang van hen mogen genieten”, zei Alves tot slot, die denkt dat hij nog altijd zeer geliefd is in Camp Nou. ”Ik denk dat veel mensen in Barcelona me leuk vinden. Ik ben blij dat ik thuis ben.”

Luis Enrique: ”We moeten vijf keer scoren”

Prachtig Mozaiek in Camp Nou voorafgaand aan Barça-Juve