in

Aan belangstelling geen gebrek: ‘Malcom heeft clubs voor het uitkiezen’

FC Barcelona keerde zondagmiddag terug uit Japan. De Catalanen kenden een geslaagde week, waarin het onder meer oefende tegen Chelsea en het Vissel Kobe van Andrés Iniesta en David Villa. Frenkie de Jong, Antoine Griezmann en Neto maakten hun eerste minuten in het shirt van Barcelona en enkele jeugdspelers kregen de kans zich in de kijker te spelen. Toch is het, met nog een paar weken tot de start van de competitie, de vraag met welke selectie Valverde de prijzenjacht opent. De trainer hoopt deze week meer duidelijkheid te krijgen. Zo zou Malcom zomaar eens kunnen vertrekken.

Malcom kwam in de zomer van 2018 met veel verwachtingen over van Girondins Bordeau. De Braziliaanse vleugelflitser, die op het punt stond naar AS Roma te verkassen toen Barcelona zich op het laatste moment bij zijn management meldde, heeft die verwachtingen echter geen moment waar kunnen maken. Barcelona betaalde ruim 40 miljoen euro voor Malcom, waarmee er nogal wat kapitaal op de bank zat. Met de komst van Antoine Griezmann en de eventuele terugkeer van Neymar zijn de kansen op speeltijd alleen nog maar meer geslonken voor de Braziliaan. De Catalaanse clubleiding hoopt deze transferperiode, en dan het liefst nog deze week, een nieuwe club voor hem te vinden.

Met de komst van Griezmann duwt Barcelona Malcom langzaam maar zeker richting de uitgang.

Arsenal, Everton of toch Dortmund?

Malcom heeft, ondanks een teleurstellend seizoen in Barcelona, niks te klagen over belangstelling. Volgens verschillende Spaanse media, waaronder het doorgaans goed geïnformeerde Mundo Deportivo, heeft de Braziliaan de clubs voor het uitkiezen. Zo zouden Borussia Dortmund, Arsenal en Everton wel oren hebben naar de komst van Malcom. Geïnteresseerde clubs moeten echter wel flink in de buidel tasten. De clubleiding van Barcelona vraagt namelijk 50 miljoen euro voor de Braziliaan. Daarmee hoopt Barcelona alsnog winst te behalen uit de investering die het een jaar geleden deed. Everton en Borussia Dortmund schijnen naar verluidt aan de vraagprijs te willen voldoen. Mocht Everton daadwerkelijk zaken willen doen met Barcelona, moet het wel haast maken. In tegenstelling tot de overige topcompetities, sluit de transfermarkt in Engeland al in een vroeger stadium. Engelse clubs hebben tot 8 augustus de tijd om nieuwe spelers te verwelkomen.

Messi Ibiza

Beveiliging sust opstootje met Messi op Ibiza

Barça Fan

Barça-fan steelt de show tijdens afgang Real