in ,

Barcelona kansloos ten onder in Madrid: Supercup naar Real

FC Barcelona heeft woensdagavond de Spaanse supercup niet weten te bemachtigen. De Catalanen keken al tegen een 3-1 achterstand aan uit de heenwedstrijd, maar ook in de return was Real Madrid oppermachtig. Barcelona had niets in te brengen in Santiago Bernabeu en verloor met 2-0.

FC Barcelona ging vol goede moed richting Santiago Bernabeu om een 3-1 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Het liep voor de ploeg van Ernesto Valverde, die met een 3-5-2 formatie aan de aftrap begon, heel anders in Madrid. De thuisploeg was vanaf minuut één heer en meester en liet in de eerste helft bij vlagen schitterend voetbal zien.

Barcelona zag de thuisploeg dan ook al na vier minuten op een 1-0 voorsprong komen. Net als in de heenwedstrijd schoot middenvelder Asensio van afstand de bal geweldig tegen de touwen. Ter Stegen was kansloos. Voor Barcelona werd het een zware avond in Bernabeu. Real Madrid speelde Messi en co. bij vlagen volledig weg.

Toen Karim Benzema vijf minuten voor rust de 2-0 voor Real Madrid maakte, was de buit binnen voor de Madrilenen. Samuel Umtiti liet zich kinderlijk eenvoudig passeren door Benzema en hij kon vervolgens de bal eenvoudig achter Ter Stegen schieten.

Barcelona probeerde in de tweede helft nog wel iets terug te doen. Kansen kreeg het ook nog wel via Lionel Messi, Sergi Roberto en Luis Suarez. Maar Barcelona had het geluk niet aan zijn zijde. Het werd uiteindelijk een teleurstellende tweede helft, waarin Real Madrid controleerde en de Spaanse Supercup uiteindelijk veilig stelde.

Barcelona begint komend weekend het Liga-seizoen tegen Real Betis. Mogelijk is aanwinst Paulinho dan inzetbaar voor de Catalanen.