BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

“De vorm van de dag zal vanavond beslissend zijn’’

Vanavond staat de tweede wedstrijd voor de strijd om de Spaanse Supercup op het programma. FC Barcelona reist vandaag af naar Madrid in de wetenschap dat het de heenwedstrijd met 1-3 verloren heeft. Met deze uitslag in het achterhoofd, weten de Catalanen dat ze voor de schier onmogelijke opgave staan om alsnog de eerste prestigieuze prijs van het seizoen te pakken. Barça moet minstens drie keer scoren in het Santiago Bernabeu, iets wat wel wat vaker gebeurd is in het verleden. Daar putten de selectie en staf dan ook hoop uit.

Middenvelder Sergio Busquets schoof gisteren naast hoofdtrainer Ernesto Valverde aan voor de persconferentie en blikte vooruit op de wedstrijd van vanavond. De Spanjaard weet als geen ander hoe het is om het stadion van de eeuwige rivaal te spelen en geeft dan ook toe dat het een heel lastig karwei wordt. Desondanks ziet hij wel genoeg kansen. “Het elftal dat vanavond de beste vorm zal laten zien, wint de wedstrijd. We hebben geleerd van de wedstrijd van afgelopen zondag. We maakten fouten die je tegen Real niet mag maken, want zij zijn nou eenmaal dodelijk voor het doel’’, aldus de steunpilaar op het middenveld.

Busquets, die bij vlagen wel zijn niveau haalde, waarschuwt voor de counters van de Madrilenen. Real scoorde tweemaal uit een tegenaanval, ingeleid door persoonlijke fouten van de Catalanen. “Real is haast niet te stoppen in de tegenaanval. Desondanks ben ik wel tevreden over hoe het team reageerde na de 0-1. We zochten naar de gelijkmaker en vonden hem, echter waren we niet in staat om door te drukken.’’ De middenvelder benadrukt hoe belangrijk het is dat het doel schoon gehouden wordt vanavond, aangezien een doelpunt voor de Madrilenen Barça wel eens de nekslag kan geven.

Ernesto Valverde: “niets is onmogelijk’’

Net als zijn middenvelder, blijft de opvolger van Luis Enrique optimistisch over de kansen van FC Barcelona. “We reizen af naar Madrid met in ons achterhoofd dat wij voor de overwinning gaan en de beker zullen pakken, want we zijn niet verslagen. Ondanks het feit dat het heel moeilijk zal worden. We hebben een kans en die zullen we grijpen’’, aldus Valverde.

Valverde: ”We reizen af naar Madrid om te winnen en die beker te pakken.”

Sergio Busquets benadrukte al dat Real Madrid vanavond niet al te veel ruimte mag krijgen in de tegenaanval en ook de trainer ziet in hoe belangrijk het is hen af te stoppen in de counter. “We moeten aanvallen maar tegelijkertijd ook hun tegenaanvallen controleren, want zij zijn specialisten op dat gebied.’’

Paulinho

Maandag, een dag na de verloren heenwedstrijd in Camp Nou, bevestigde Barcelona via de officiële kanalen de komst van Paulinho. De Braziliaanse middenvelder komt over van Guangzhou Evergrande (China) en zal een contract voor vier jaar tekenen. Busquets, die na de wedstrijd van zondag benadrukte dat Barça versterkingen nodig heeft, is blij met zijn komst: “Hij is een geweldige speler, hij bezorgt het team iets extra’s.’’ Ook Valverde kijkt uit naar de samenwerking met de 29-jarige Braziliaan, zo bevestigt hij tegenover de pers. “Paulinho is een belangrijke speler in het Braziliaanse elftal. Hij is technisch, sterk en snel. Zo’n speler hadden wij nog niet in het team. Met zijn komst beschikken we nu over meer mogelijkheden’’, aldus de trainer.

You might also like