Arda helpt Barcelona aan ruime overwinning op Gladbach

FC Barcelona heeft dinsdag de koppositie in groep C van de Champions League nog maar eens verstevigd. De Catalanen wonnen met een reserveploeg met maar liefst 4-0 van Borussia Mönchengladbach.

FC Barcelona heeft in de laatste wedstrijd van de groepsfase in de Champions League nog maar eens laten zien dat zij de verdiende koploper zijn. Barcelona, dat aantrad zonder Busquets, Pique, Suarez en Neymar, kwam na een kwartier spelen al op een 1-0 voorsprong dankzij Messi. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg domineren. Maar doelpunten vielen er voor rust niet meer.

Na de pauze werd het de show van Arda Turan. De Turk kreeg in ruim vijftien minuten drie voorzetten op een presenteerblaadje en de aanvaller wist al zijn kansen eenvoudig af te werken voor het doel. Daarmee kwamen de Catalanen op een riante 4-0 voorsprong. Via Messi werd Barcelona nog gevaarlijk, maar doelman Sommer zorgde ervoor dat zijn club niet tegen een grotere achterstand aanliep. Barcelona eindigt dankzij de 4-0 overwinning op Gladbach op een eerste plaats in Groep C. Komend weekend is Osasuna de tegenstander voor Barcelona.

Enrique: “Messi speelt tegen Gladbach”