in ,

Enrique: “Messi speelt tegen Gladbach”

Luis Enrique geeft nooit iets weg over de basis voor de volgende wedstrijd, maar voor de Champions League wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach deed hij dit wel. De coach van Barcelona maakte duidelijk dat zijn sterspeler Lionel Messi gewoon in de basis zal beginnen.

De wedstrijd maakt voor beide clubs niet meer uit, want Barça is al door in de Champions League en Gladbach gaat als derde naar de Europa League. Enrique wil de wedstrijd alsnog wel graag winnen: “Een wedstrijd winnen is het beste medicijn voor de problemen, al geef ik toe dat er geen maximale motivatie is omdat er nergens voor te spelen is. Daarom ga ik experimenteren met het systeem en de spelers. Er zullen spelers spelen die niet vaak spelen, maar Messi begint wel gewoon in de basis.”

Enrique werd natuurlijk ook gevraagd over de mindere vorm van zijn club, maar hij vindt niet dat ze in paniek moeten raken. “Je moet niet gek gaan doen als je een paar wedstrijden achter elkaar wint, maar ook niet als het het tegenovergestelde is. Zo zien wij het tenminste vanuit een professioneel standpunt, maar iedereen heeft recht op zijn eigen mening.”

Volgens de coach liggen de problemen niet aan de instelling van zijn spelers, hij vindt überhaupt niet dat er problemen zijn bij de Catalaanse club. “Er zijn wel wat situaties die we moeten verbeteren, maar er zijn geen problemen”, aldus de coach. ”Die situaties zijn we aan het verbeteren en dat gaat het hele seizoen zo door.”

 

Overbelasting houdt Neymar aan de kant

Arda helpt Barcelona aan ruime overwinning op Gladbach